How firms engage in product and promotion adaptation when entering foreign markets - Sorvari, Annika (2023)
Vuosisatojen ajan yritykset ovat etsineet kasvua ulkomaan markkinoilta. Ulkomaan kasvumahdollisuudet ovat erityisen tärkeitä yrityksille, jotka toimivat pienillä kotimaisilla markkinoilla. Onnistunut kansainvälistyminen vaatii, että yritykset palvelevat asiakkaita, joilla on eri kulttuurilliset ja taloudelliset taustat, sekä uniikit tarpeet ja mieltymykset. Aiempi kirjallisuus on osoittanut, että adaptoimalla tuotteita ja markkinointia yritykset voivat paremmin palvella asiakkaita kohdemaissa, saavuttaen kilpailuetua. Tuotteiden adaptoimisen on havaittu olevan erityisen tärkeää yrityksille, jotka toimivat luovilla aloilla, sillä näillä aloilla kohdemaan poikkeava ilmasto, tarpeet ja trendit aiheuttavat erityisiä haasteita.