Systemaattinen kirjallisuuskartoitus IT-ammattilaisten emotionaalisesta työuupumuksesta - Silvennoinen, Elsi (2023)
Konteksti: Emotionaalinen työuupumus on työuupumuksen yleisimmin raportoitu ja koettu piirre. Emotionaalinen työuupumus ilmenee emotionaalisten resurssien ehtymisenä. Emotionaaliselle työuupumukselle tyypillisiä oireita ovat masennuksen ja toivottomuuden tunteet, sekä kokemus loukussa olemisesta. Tavoite: Pro gradu -tutkielmassa kartoitettiin IT-alan työntekijöiden emotionaaliseen työuupumukseen keskittyvää tutkimusta. Tarkoituksena oli selvittää olemassa olevan tutkimuksen kattavuutta ja mahdollisia tutkimusaukkoja. Menetelmä: Tutkielmassa suoritettiin systemaattinen kirjallisuuskartoitus käymällä läpi aihealueeseen liittyvät julkaisut vuosilta 2010 - 2021. Löydetyistä julkaisuista tarkasteltiin niiden julkaisualustaa, artikkeliluokitusta, emotionaalisen työuupumuksen mittaamiseen käytettyä mittaria, tutkittavien henkilöiden maantieteellistä sijaintia, sekä aiheeseen liittyen esiin nousseita teemoja. Tulokset: Hakujen perusteella löydettiin 1497 julkaisua, joista 18 käsitteli haluttua aihetta. Julkaisuja oli vuosittain noin yksi kappale. Enemmistö tutkimuksista oli arviointitutkimuksia Wieringan luokittelujärjestelmän mukaan. Julkaisut olivat myös jakautuneet laajasti eri julkaisukanaviin. Yleisimmin käytetty mittari työuupumuksen mittaamiseen oli Maslach Burnout Inventory (MBI). Maantieteellisesti tutkimus oli keskittynyt eniten Yhdysvaltoihin, Intiaan ja Kiinaan, mutta yksittäisiä julkaisuja oli myös muista maista. Julkaisuista tunnistettiin kaikkiaan 16 teemaa, joista yleisimpinä teemoina esiin nousivat työpaikanvaihtoaikeet, työnvaatimukset ja työtyytyväisyys. Johtopäätökset: Aihealueeseen liittyviä julkaisuja löytyi aikaväliltä 2010 - 2021 18 kappaletta. Löydetyt julkaisut keskittyvät tarkastelemaan aihetta monipuolisesti eri teemojen kautta. Vaikuttaa siltä, ettei aihepiirin julkaisuille ole olemassa vakiintunutta julkaisukanavaa. Vaikka olemassa oleva tutkimus tarjoaa hyödyllistä tietoa IT-alan työntekijöiden emotionaalisesta uupumuksesta, laadukkaiden tutkimusten määrä on pieni.