Yksityissektorilla työskentelevien fysioterapeuttien käsityksiä puettavan liikesensoriikan käytöstä asiakastyössä - Jalovaara, Juha (2023)
Fysioterapeutit käyttävät liikkumisen ja liikkeen arvioinnissa pääasiallisesti kliinistä ja visuaalista havainnointia. Tämä on usein nopein ja edullisin tapa arvioida asiakkaan liikkumista, kuten esimerkiksi kävelyä, mutta se on altis virhetulkinnoille. Täten kiinnostus puettavaa liikesensoriikkaa, kuten IMU-laitteita (inertial measurement unit) kohtaan on kasvanut viimeisten vuosien aikana. Huolimatta monista mahdollisista hyödyistä, niiden käyttöönotossa ja hyväksymisessä on edelleen haasteita terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli kuvata yksityissektorin fysioterapeuttien käsityksiä puettavasta liikesensoriikasta ja sen käytön mahdollisuuksista asiakastyössä.