Life-cycle and site-specific climate impacts of a typical Finnish on-shore wind farm - Lehtomaja, Jan (2023)
Tutkimuksen tavoitteena oli arvioida tyypillisen suomalaisen tuulivoimapuiston ilmastovaikutuksia. Aihetta lähestyttiin kolmella tutkimuskysymyksellä selvittäen tuulivoimapuiston 1) hiilijalanjälki ja 2) energiantakaisinmaksuaika sekä 3) onko puistolla parempi nettonegatiivinen ilmastovaikutus kuin talousmetsällä, johon se on rakennettu.