Transformer -neuroverkon robustisuuden parantaminen Gaussisen prosessin ja neuroverkon yhdistävillä menetelmillä - Yläjärvi, Antti (2023)
Neuroverkkojen sovellukset ovat yleistyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nykyisin neuroverkkoja sovelletaan useilla aloilla, kuten lääketieteellisessä kuvantamisessa ja diagnostiikassa tai itseohjautuvissa autoissa, joilla ennusteen lisäksi tieto tämän uskottavuudesta voi olla kriittistä. Robustisuus ja epävarmuuden luotettava kvantifiointi on tärkeää myös muilla sovellusaloilla erityisesti, kun datan volyymi voi ajaa virheiden kumulatiiviset kustannukset merkittäviksi. On kuitenkin todettu, ettei esimerkiksi neuroverkkojen ennustamia todennäköisyyksiä voida yleisesti pitää luotettavina mittoina ennusteeseen liittyvälle epävarmuudelle.