The economic ideas in expert statements of the 2021 Finnish healthcare and social services reform - Salo, Otso (2023)
Tämä maisterintutkielma tarkastelee ideoiden tutkimuksen näkökulmasta vuoden 2021 sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen parlamentaarista valmistelua ja erityisesti sen taloudellisia perusteluja. Kaikkiaan eduskunta vastaanotti yli 1000 sote-uudistukseen kytkeytyvää asiantuntijalausuntoa, joista tämän tutkimuksen aineisto on muodostettu. Tutkimuksessa tarkastellaan 28 valtiovarainvaliokunnalle annettua asiantuntijalausuntoa niiden sisältämien taloudellisten ideoiden paikantamiseksi.