Gymnastiklärares uppfattningar om att stöda högstadieelevers positiva kroppsbild i gymnastikundervisningen - Carlsson, Julia (2023)
Syftet med denna pro gradu -avhandling var att utreda gymnastiklärares uppfattningar om elevernas kroppsbild i skolgymnastiken. Först utreddes hur väl lärarna kan definiera begreppet kroppsbild med egna ord, därefter hur elevernas kroppsbild tar sig till uttryck i gymnastikundervisningen. Avslutningsvis undersöktes gymnastiklärarnas uppfattningar om att stöda elevers positiva kroppsbild i undervisningen, samt med vilka metoder. Att utreda lärarnas metoder att stöda elevernas positiva kroppsbild är motiverat inte enbart ur den nationella läroplanens synvinkel, utan även med tanke på ungas utmaningar med kroppsbild samt de positiva hälsoeffekter en positiv kroppsbild medför.