Kehonkoostumuksen muutokset leikatuilla mahasyöpäpotilailla - Määttä, Mira (2023)
Mahasyövät ovat maailmanlaajuisesti viidenneksi yleisin syöpäryhmä. Mahasyöpään liittyy tyypillisesti potilaiden kehonkoostumuksessa tapahtuvat määrälliset ja laadulliset heikkenemismuutokset. Muutosten taustalla vaikuttavat primäärisairauden lisäksi muun muassa syövänhoitomenetelmien haittavaikutukset, muut pitkäaikaissairaudet ja ikääntymismuutokset.