Johtajien työhyvinvoinnin yhteydet alaisten työhyvinvointiin ja kokemuksiin esihenkilö-alaissuhteista - Jääskeläinen, Mira; Mäkinen, Nina-Krista (2023)
Johtajat kohtaavat työelämässä paljon työhyvinvointia haastavia asioita, mitkä voivat vaikuttaa kielteisesti niin johtajien kuin myös heidän alaistensa työhyvinvointiin sekä esihenkilö-alaissuhteen laatuun. Tutkimme, millaisia työhyvinvoinniltaan erilaisia profiileja johtajilta voidaan tunnistaa työuupumuksen ja työn imun suhteen. Lisäksi tutkimme, miten johtajien eri työhyvinvointiprofiilit ovat yhteydessä heidän alaistensa työhyvinvointiin (työuupumus, työn imu) ja kokemuksiin esihenkilö-alaissuhteesta. Aineisto koostui 235 johtajasta (professorit, tieteentekijät, muut johtajat) sekä heidän 989 alaisestaan. Tulokset osoittivat, että suurin osa johtajista voi hyvin. K-keskiarvojen klusterianalyysin avulla tunnistimme neljä työhyvinvointiprofiilia johtajilta: uupuneet (korkea työuupumus, korkea työn imu, 8 %), hyvinvoivat (matala työuupumus, korkea työn imu, 49 %), riskissä uupua (kohtalainen työuupumus, matala työn imu, 12 %) ja keskiverrot (matala työuupumus, kohtalainen työn imu, 32 %). Uupuneiden ryhmä osoitti, että työuupumus ja työn imu voivat ilmetä korkeina samanaikaisesti. Johtajien sukupuoli, ikä tai ammattitausta eivät olleet yhteydessä työhyvinvointiprofiileihin. Johtajien työhyvinvointiprofiilit eivät olleet yhteydessä heidän alaistensa työhyvinvointiin kuten ei myöskään heidän kokemuksiinsa esihenkilö-alaissuhteesta. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että kokemus korkeasta työn imusta ei välttämättä sulje pois kokemusta korkeasta työuupumuksesta ja toisinpäin. Johtajista viidesosa oli joko uupuneita tai riskissä uupua, jonka vuoksi uupumuksen merkkeihin tulisi kiinnittää erityishuomiota johtajien omien esihenkilöiden toimesta, työnohjauksessa sekä työterveyshuollossa. Kaikkiaan tutkimus vahvistaa tarvetta työhyvinvointia tukeville työympäristöille myös akateemisilla aloilla. Uupumuksen merkkeihin tulisi tarttua ajoissa ja työn imua tukea yksilön voimavarana, ei kuormitustekijänä.