Iskukuormitus amerikkalaisessa jalkapallossa - Jaakkola, Elina (2023)
Joukkuelajeissa kertyvää iskukuormitusta on tutkittu erilaisilla antureilla ja epidemiologista tietoa on yhdistetty videokuvaan tilanteista. Tutkimukset osoittavat, että amerikkalaisessa jalkapallossa tulee muihin lajeihin verrattuna kovempia iskuja pelitilanteissa. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää amerikkalaisen jalkapallon peleissä tulevaa iskukuormitusta suomalaisessa naisjoukkueessa eri pelipaikoilla, sekä millaisissa pelitilanteissa iskuja pelaajille tulee.