Psykologisen turvallisuuden profiilit ja niiden yhteydet uravalintoihin korkeasti koulutetuilla työntekijöillä - Lehmusvirta, Karoliina; Levio, Lisa (2023)
Psykologinen turvallisuus kuvastaa ilmapiiriä, jossa ihmiset kokevat turvalliseksi ilmaista itseään ja ottaa sosiaalisia riskejä. Tutkimme, millaisia psykologisen turvallisuuden profiileja työyhteisön virheisiin suhtautumisen, työyhteisön oppimisen ilmapiirin ja johtajien saaman tuen perusteella voidaan tunnistaa korkeasti koulutetuilla johtajilla ja asiantuntijoilla. Kartoitimme poikittaisasetelmassa psykologisen turvallisuuden profiilien yhteyttä työpaikan vaihtoajatuksiin ja pitkittäisasetelmassa vaihtoaikeiden myöhempää toteutumista työpaikan vaihtoina. Selvitimme myös, miten eri profiileihin kuuluvat henkilöt pysyvät työtehtävässään (johtaja/asiantuntija) seurannan aikana. Tutkimusaineisto on peräisin laajasta korkeakoulutettujen urapolkuja käsittelevästä MOTILEAD-hankkeesta, joka toteutettiin 2017–2021. Otoksemme koostui tutkimuksen lähtötilanteessa yhteensä 1737 henkilöstä, jotka olivat professoreja, tieteentekijöitä, ekonomeja, tekniikan alan korkeakoulutettuja sekä eMBA-koulutuksen käyneitä. K-keskiarvojen klusterianalyysin avulla tunnistimme neljä psykologisen turvallisuuden profiilia: turvallinen työyhteisö (29 % vastaajista), turvaton työyhteisö (20 %), virheitä välttelevä työyhteisö (24 %) ja virheitä käsittelevä työyhteisö (29 %). Tilastolliset analyysit osoittivat, että turvattoman työyhteisön henkilöillä ilmeni muita vahvempia lähtöaikeita, ja he myös vaihtoivat työpaikkaa kaikkein useimmin. Tulokset antoivat myös viitteitä siitä, että turvattomassa työyhteisössä johtotehtävistä vaihdetaan todennäköisemmin asiantuntijatehtäviin. Löydökset ovat tärkeitä työelämän murroksessa ja aiempaa ennakoimattomammissa olosuhteissa, jossa kilpailu osaajista kiihtyy. Vahvistamalla psykologisesti turvallista ilmapiiriä työyhteisöt voivat sopeutua muuttuvaan ja monimutkaistuvaan toimintaympäristöön kestävästi, tuottavasti ja tekijöidensä parasta potentiaalia hyödyntäen.