Assessing sustainable human resources management practices used by organizations to encourge employee’s pro-environmental behaviour in the workplace in the city of Vaasa – Finland : a perspective of managers - Malual, Peter (2023)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, missä määrin Vaasan kaupungissa toimivat organisaatiot käyttävät henkilöstöjohtamisen (HRM) käytäntöjä työntekijöiden ympäristöystävälliseen käyttäytymiseen työpaikalla. Tämä tutkimus perustuu kattavaan kirjallisuuskatsaukseen, joka kattaa henkilöstöjohtamisen (HRM) käytännöt, joilla kannustetaan työntekijöiden ympäristömyönteistä käyttäytymistä työpaikalla. Nämä käytännöt sisältävät työntekijän elinkaaren; palkkiot ja korvaukset; koulutus ja koulutus; voimaannuttaminen ja osallistuminen; ja esimiehen osallistuminen. Tämän tutkimuksen aineisto on kuitenkin kerätty kyselyllä, jossa kvantitatiivisena tutkimustyökaluna käytettiin itse tehtyä kyselylomaketta. Tältä osin kerättiin tietoja 100 osallistujalta, joiden yritykset toimivat Vaasan kaupungissa syys-joulukuun 2021 välisenä aikana. Lisäksi otettiin tutkiva lähestymistapa data-analyysiin, jonka tavoitteena oli selvittää, missä määrin ihmisten organisaatiot käyttävät resurssienhallintaa käytännöt, joilla parannetaan työntekijöiden ympäristömyönteistä käyttäytymistä työpaikalla. Tämän tutkimuksen tulokset osoittavat kestävän henkilöstöjohtamisen (HRM) toteuttamisen kokonaispistemäärän kohtalaisen tason, joka on 3,07 asteikolla 5. Esimiesten osallistumiskäytännöt, koulutus ja valmennus sekä elinkaari sai 3 kohtia, joita pidetään kohtalaisina. Tämä tutkimus ehdottaa, että organisaatioiden tulisi sisällyttää kestävät HRM-käytännöt organisaatiostrategioihinsa, jos ne pyrkivät saavuttamaan korkeamman kestävän tason. Sitoutuminen kestävän kehityksen aloitteisiin vaatii siksi yrityksiä investoimaan käytäntöihin, joiden avulla työntekijät voivat hankkia taitoja ja kykyjä, jotka helpottavat ympäristömyönteistä käyttäytymistä työpaikalla.