Terveyttä, sääntelyä vai arvovalintoja : urheilijoiden puhdasta urheilua koskevien asenteiden muotoutuminen - Koskela, Petri (2023)
Aiemman tutkimuksen perusteella on tiedossa, että urheilijat suhtautuvat puhtaaseen urheiluun ja dopingtestaukseen pääosin myönteisesti. Näihin asenteisiin vaikuttavia taustatekijöitä on tutkittu toistaiseksi vähän. Kirjallisuudessa on keskitytty dopingin käytölle altistaviin ja siltä suojaaviin tekijöihin. Tämän tutkielman tarkoituksena oli selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat urheilijoiden puhdasta urheilua tukevien asenteiden muodostumiseen.