Työnantajamielikuvan kehittäminen tarinallisen viestinnän keinoin : Easoft Group Oy:n työnantajasivun uudistaminen - Huhtala, Henri (2023)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena on luoda katsaus työnantajamielikuvan kehittämiseen vaikuttavan narratiivisen viestinnän keinoin. Kyseessä on työnäytetyyppinen maisterintutkielma. Työnäytteen tavoitteena on uudistaa Easoft Group Oy:n työnantajasivu digitaalisen tarinankerronnan keinoin. Työnäytteenä suunniteltiin ja toteutettiin työnantajamielikuvaa kehittävä verkkosivu Easoft Group Oy:lle. Viitekehyksenä toimii työnantajamielikuvan kehittämisen tutkimus sekä narratiivisen vaikuttavan viestinnän teoria digitaalisessa viestintäympäristössä. Työn teoriaosuudessa esitellään työnantajamielikuvasta ja sen kehittämisestä tehtyä tutkimusta erityisesti viestinnän ja vuorovaikutuksen näkökulmasta. Lisäksi perehdytään narratiivisen vaikuttavan viestinnän teoriaan. Teorialukujen pohjalta luotiin suunnitelma työnantajamielikuvasivun toteuttamiseksi. Työssä esitellään työnantajasivun suunnitelma ja toteutus. Työnantajasivu on Easoft Group Oy:n verkkosivuilla sijaitseva alasivu, johon on kerätty haastatteluiden avulla työntekijöiden kommentteja ja kertomuksia työnantajastaan teksti- ja videomuodossa. Teorialuvuissa onnistutaan luomaan katsaus työnantajamielikuvan kehittämiseen ja narratiivisen vaikuttamisen keinoihin. Työnäytteenä toteutetulla työnantajasivulla havainnollistetaan ja sovelletaan työnantajamielikuvan rakentamista tarinankerronnan keinoin ja se perustellaan teorialuvuissa esitetyillä tiedoilla. Työnäytteen toimeksiantajan edustajat antoivat valmiista työnantajasivusta positiivista palautetta ja totesivat sen vastaavan työn alussa asetettuja tavoitteita ja suunnitelmaa.