Työntekijöiden käsityksiä eettisestä vuorovaikutuksesta työyhteisöissään - Selkälä, Minna (2023)
Tutkielman tavoitteena oli kuvata ja ymmärtää millaisia käsityksiä työntekijöillä on eettisestä vuorovaikutuksesta työyhteisössään, millaisia keskusteluja eettiseksi käsitetystä vuorovaikutuksesta käydään ja miten eettiseksi käsitetty vuorovaikutus tulee näkyväksi heidän työnsä arjessa. Eettiseen vuorovaikutukseen liittyviä käsityksiä tarkasteltiin vuorovaikutusetiikan dialogisesta näkökulmasta, ja käsitysten ilmentymistä työn arjen tasolla puolestaan integriteetin käsitteen kautta. Tavoitteeseen pyrittiin vastaamaan laadullisen tutkimusotteen avulla. Aineistonkeruu toteutettiin haastattelemalla kahdeksaa asiantuntijatyöyhteisössä työskentelevää työntekijää. Haastattelut olivat puolistrukturoituja teemahaastatteluja, ja niiden avulla kerätylle aineistolle toteutettiin aineistolähtöinen teema-analyysi.