Nahkatakkinen tyttö : Sanna Marinin representaatiot ulkonäköön keskittyvässä uutisoinnissa - Karapalo, Kia (2023)
Ammattiroolit ja niihin liittyvät odotukset ovat muuttumassa suomalaisessa yhteiskunnassa vähitellen modernimpaan suuntaan esimerkiksi sen suhteen, kuka ja minkä näköinen henkilö missäkin ammatissa ja asemassa voi toimia. Ulkonäkö ja siihen liittyvä keskustelu ovat keskeisessä roolissa tässä ajankohtaisessa ja yhteiskunnallisessa murroksessa. Tämän vuoksi on tärkeää tarkastella sitä, millä tavoin esimerkiksi merkittävässä asemassa toimivia poliitikkoja kuvataan mediassa heidän ulkoiseen olemukseensa liittyen. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia representaatioita eli mielikuvia Sanna Marinista rakennetaan hänen ulkonäköönsä keskittyvässä uutisoinnissa. Tarkastelun kohteena on representaatioiden rakentuminen kategorioiden ja moniäänisyyden avulla. Tutkimuksen tavoitetta lähestytään kahdella tutkimuskysymyksellä, jotka ovat: 1. Miten representaatioita muodostetaan kategorioiden avulla? 2. Miten moniäänisyys vaikuttaa representaatioiden rakentumiseen?