“She’s missing a little bit of cloth around her midriff” : länsimaisen pelaajayhteisön tulkinnat Genshin Impactin naisrepresentaatioista - Ruuth, Iiris (2023)
Tutkielmassani käsittelen Genshin Impact- videopeliä, sen naisrepresentaatiota sekä tapaa, jolla länsimainen pelaajayhteisö niitä tulkitsee. Pyrin vastaamaan seuraaviin tutkimuskysymyksiin: Millaisina Genshin Impactin naisrepresentaatiot koetaan länsimaisessa pelaajayhteisössä (yliseksualisoituina, voimaannuttavina, esteettisinä vaiko jonain muuna)? Kuinka tulkinnat ja suhtautumiset ilmenevät, mikä tähän vaikuttaa? Aineistoni koostuu Twitteristä ja TikTokista etsityistä julkaisuista, eli erinäisistä kommenteista, keskusteluista ja videoista, joita analysoin laadullisen sisällönanalyysin sekä diskurssianalyysin kautta.