Kouluruokailua koskevan uutisoinnin temaattinen analyysi - Kähkönen, Hilla (2023)
Suomessa kouluruokailu on järjestetty kansainvälisesti vertailtua ainutlaatuisella tavalla. Kouluruoka on ollut kaikille lapsille maksutonta jo 75 vuoden ajan. Kaikille tarjottavalla päivittäisellä aterialla on voitu näin edistää myös esimerkiksi kansanterveyteen liittyviä ja kasvatuksellisia tavoitteita. Kouluruokailu onkin säännöllisesti esillä uutisissa eri näkökulmista. Kouluruokailua koskeva uutisointi on kuitenkin vielä melko vähän tutkittu aihe. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli selvittää, mitä teemoja kouluruokaa käsittelevissä uutisartikkeleissa tuodaan esille.