Mobiilimaksamisen käyttöönottoon ja omaksumiseen vaikuttavat tekijät - Pakarinen, Miro (2023)
Tässä kandidaatintutkielmassa käydään läpi mobiilimaksamisen käyttöönottoon ja omaksumiseen vaikuttavia tekijöitä. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on tarjota katsaus mobiilimaksamisen meneillä olevaan tutkimuskenttään ja sen kehitykseen käyttöönoton ja omaksumisen kontekstissa. Tutkielma on kirjallisuuskatsaus, jossa tutkitaan ja arvioidaan aiheeseen liittyviä tutkimuksia ja julkaisuja. Tutkielmassa selvitetään mobiilimaksamisen historiaa, nykytilaa, kehitystä ja tulevaisuuden näkymiä. Tutkimuksessa käydään läpi erilaisia teorioita uusien teknologioiden käyttöönotosta ja omaksumisesta, kuten UTAUT-mallia ja miten se soveltuu mobiilimaksamisen kontekstiin. Aihetta on tärkeä tutkia siksi, ettei mobiilimaksaminen ole suurista odotuksista huolimatta vakiinnuttanut johtavaa asemaa maksuliikenteen alalla. Tästä syystä on tärkeää ymmärtää, mikä vaikuttaa mobiilimaksamisen käyttöönottoon ja omaksumiseen, jotta teknologiaa voidaan kehittää tehokkaammin oikeaan suuntaan. Tutkimuksen tulokset auttavat parantamaan ymmärrystä mobiilimaksamisen nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä.