ERP migrations – choosing a suitable migration approach - Tukiainen, Milla (2023)
Yritysten digitalisaation myötä toiminnanohjausjärjestelmien vaatimukset ovat muuttuneet ja tarve muun muassa paremmalle käytettävyydelle, pilvipohjaisuudelle ja tekoälylle on kasvamassa. SAP:in uusin toiminnanohjausjärjestelmä SAP S/4HANA on luotu vastaamaan näihin vaatimuksiin ja monet yritykset ovatkin siirtymässä käyttämään sitä vanhan ERP-järjestelmänsä sijaan. Migraatio vanhasta yritysjärjestelmästä uuteen on kuitenkin aina suuri ja hankala prosessi, joka vaatii yritykseltä tarkkaa suunnittelua. Tämän tutkimuksen tavoitteena on tunnistaa keinoja, joilla yritykset voivat valita juuri oikean migraatiotavan uuteen ERP-järjestelmään, käyttäen SAP S/4HANA -järjestelmää tutkimustapauksena. Tutkimuksessa käsitellään siirtymistä vanhasta järjestelmäarkkitehtuurista uuteen, eri migraatiomenetelmiä ja niiden eroja sekä kustomoinnin mahdollistamista uuteen järjestelmään siirtyessä. Systemaattisen kirjallisuuskatsauksen avulla tunnistetaan käytetyimpiä migraatiomenetelmiä sekä niiden valintaa ohjaavia tekijöitä. Laadullisessa tutkimuksessa käydään läpi konsulttiyrityksen näkemyksiä migraation onnistumisesta sekä migraatiomenetelmien eroista.