Sukupuolittuneet ja sukupuolineutraalit ammattinimikkeet Helsingin Sanomissa 2000-2021 - Väisänen, Kiia (2023)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan sukupuolittuneiden ja sukupuolineutraalien ammattinimikkeiden käyttöä Helsingin Sanomissa aikavälillä 2000–2021. Tavoitteena on selvittää ammattinimikkeiden käytössä mahdollisesti tapahtunutta ajallista muutosta sekä tarkastella yhteen ammattinimikepariin liittyviä representaatioita ja mahdollista synonymiaa näiden nimikkeiden välillä. Tutkimuskysymykseni ovat: 1) Miten ja kuinka paljon sukupuolittuneiden ja sukupuolineutraalien ammattinimikkeiden käyttö on muuttunut Helsingin Sanomissa vuosina 2000–2021? 2) Miten valittua ammattinimikeparia esimies–esihenkilö representoidaan? 3) Millaista synonymiaa ammattinimikkeiden esimies ja esihenkilö välillä voidaan havaita?