Integrating into Finnish Society Through Professional Football : Issues and Experiences - Virtanen, Tommi (2023)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli tuoda esille, miten ulkomailta tulevat ammattilaisjalkapalloilijat kokevat suomalaiseen yhteiskuntaan integroitumisen. Tutkielma toteutettiin yhdessä kahdeksan Veikkausliiga jalkapalloilijan kanssa, jotka kertovat kokemuksistaan anonyymisti. Kahdeksan osallistujaa pelaa neljässä eri joukkueessa. Tutkimus tähtää vastaamaan erityisesti kysymyksiin seurojen tekemästä työn määrästä, pelaajan omasta kehityksestä ja kommunikaation tärkeydestä.