Tietohallinnon vaikutus pk-yritysten kilpailukykyyn - Pesonen, Heikki (2023)
Tämä tutkielma käsittelee tietohallinnon merkitystä Pk-yritysten kilpailukykyyn ja kuinka yritykset voivat saavuttaa tietohallinnolla kilpailuetua markkinoilla. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat Pk-yrityksen hallintoon hankkia tai tuottaa tietohallinnollisia palveluja, onko tietohallinnon hyödyntämisessä alakohtaisia eroja ja minkälaisia riskejä pk-yritykset kohtaavat tietohallinnon käytössä. Tutkielman alussa käsitellään kaikki keskeiset määritelmät ja käydään läpi tietohallinnon toimet. Tämän jälkeen määritellään ja tutkitaan, miten pk-yritykset voivat hyödyntää tietohallintoa kilpailullisessa mielessä. Tämä tutkielma on suoritettu kirjallisuuskatsauksena, jossa hyödynnettiin alan relevanttia tutkimustieto ja merkittäviä aikaisempia havaintoja muista tutkimuksista.