Työperäistä hyväksikäyttöä kokeneiden työntekijöiden esihenkilönä toimimisen erityispiirteitä - Korkeakangas, Saija (2023)
Työperäistä hyväksikäyttöä on tunnistettu Suomessa 2000-luvulla enenevissä määrin, ja työelämässä toimii siten yhä enemmän eriasteista työperäistä hyväksikäyttöä kohdanneita työntekijöitä. Ravintola-ala on muiden palvelualojen tavoin yksi keskeisimpiä hyväksikäytön riskialoja. Erityisen alttiina hyväksikäytölle ovat ulkomaalaiset työntekijät, joiden osuus palvelualoilla on kasvanut. Työperäistä hyväksikäyttöä kokeneiden tilanteesta työelämässä hyväksikäytön jälkeen on toistaiseksi saatavilla vain vähän tietoa. Tämän maisterintutkielman tavoitteena on hahmottaa työperäistä hyväksikäyttöä kokeneen työntekijän esihenkilönä toimimisen erityispiirteitä ravintola-alalla sekä muodostaa niistä aineistolähtöinen malli käytännön esihenkilötyön tueksi. Tutkielman lähestymistapana on laadullinen tapaustutkimus ja tutkimusotteena aineistolähtöinen grounded theory -metodologia. Aineisto on kerätty puolistrukturoiduilla teemahaastatteluilla ja koostuu seitsemästä HOK-Elannon ravintolaesihenkilön haastattelusta. HOK-Elannon ravintolatoimialalle rekrytoitiin aiemmissa työsuhteissaan työperäistä hyväksikäyttöä kokeneita työntekijöitä vuosina 2019–2021.