Digitaalisen transformaation keskeiset teknologiat ja niiden kyberturvallisuus - Aarnu, Valtteri (2023)
Organisaatiot sekä yhteiskunnat digitalisoituvat yhä enemmän ja uusien teknologioiden noustessa on hyvä tarkastella, mitkä niistä ovat tällä hetkellä yleisimmät digitaalisessa transformaatiossa. Maailman muuttunut turvallisuustilanne näkyy myös kybermaailmassa muun muassa kyberhyökkäyksien määrän nousulla, joten aiheen tarkastelu tästä näkökulmasta on todella ajankohtainen. Tässä kandidaatintutkielmassa tarkasteltiin kirjallisuuskatsauksen avulla digitaalisen transformaation keskeisiä teknologioita, niiden kyberturvallisuutta kyberuhkien kautta, sekä näiden uhkien torjuntaa ja ehkäisyä strategisella tasolla. Kirjallisuuskatsausta hyödyntäen löydettiin kuusi digitaalisen transformaation teknologiaa sekä kuusi keskeistä kyberuhkaa, jotka haittaavat niin organisaatioita kuin myös yksityishenkilöitä. Tämän jälkeen tarkasteltiin löydettyjen teknologioiden alttiutta kyberuhille sekä käytiin läpi näiden uhkien torjumista yleisellä tasolla sekä yksittäisten uhkien näkökulmasta. Tällä tutkielmalla on pyritty tuomaan kokoava yleiskatsausta digitaalisen transformaation teknologioiden kyberturvallisuudesta.