Työn merkitysten ja täyttymysten yhteensopivuuden yhteys työuupumusoireisiin : vertailututkimus naisten ja miesten välillä - Häkkinen, Hanna; Tuominen, Saara (2023)
Tämän Pro Gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää, miten työn merkitysten ja täyttymysten osa-alueiden yhteensopivuudet ovat yhteydessä työuupumuksen eri ulottuvuuksiin sekä eroavatko nämä yhteydet naisilla ja miehillä. Tutkimus on toteutettu osana MEANWELL – Merkityksellisestä työstä hyvinvointia organisaatioihin -tutkimusprojektia. Työn merkitysten ja täyttymysten yhteensopivuutta mitattiin työn merkitysten ja täyttymysten, eli TMT-kyselyllä, jonka osa-alueet ovat perustarpeet ja turvallisuus, arvostus ja uramenestys, aitous ja toimijuus, itsensä kehittäminen ja kyvykkyys, yhteenkuuluvuus ja myötävaikuttaminen työyhteisössä sekä laaja-alainen ja arkinen hyväntekeminen työn kautta. Työuupumusta mitattiin Burnout Assessment Tool, eli BAT-kyselyllä, jossa työuupumus jaetaan neljään ulottuvuuteen: ekshaustioon, henkiseen etääntymiseen työstä, kognitiivisen hallinnan menettämiseen ja emotionaalisen hallinnan menettämiseen.