Tunteet ja tunteet huomioiva johtaminen lähijohtajien puheessa - Riikonen, Meri (2023)
Tämän tutkimuksen tutkimuskohteena oli tunteet huomioiva johtaminen. Diskursiivisen lähestymistavan avulla tutkimuksessa tarkasteltiin, miten lähijohtajat puhuivat tunteista ja tunteiden johtamisesta. Lähijohtajien puheen tarkastelunäkökulmina oli sekä lähijohtajien omien että muiden (ts. työntekijöiden) tunteiden johtaminen. Tarkoituksena oli selvittää, minkälaisia tunteisiin ja tunteiden johtamiseen liittyviä diskursseja lähijohtajien puheesta hahmottuu. Tutkimuksen tavoitteena oli saada kokonaisvaltaisempi kuva tunteet huomioivan johtamisen ilmiöstä, ja tietoa siitä, miten lähijohtajat itse suhtautuvat tunteiden johtamiseen.