Irlannin vuoden 1641 kapina ja sen vaikutukset irlantilaisten etnisyyteen ja identiteettiin - Säteri, Ada (2023)
Tässä kandidaatintutkielmassa käsitellään Irlannin vuoden 1641 kapinaa. Tutkimuksessa tutkitaan miksi kapina kehittyi ja minkälaiset tekijät vaikuttivat kapinan taustalla. Pohditaan aineistojen avulla eri asioiden, kuten uskonnon, lainsäädännön ja epäluottamuksen merkitystä kapinan syttymiseen ja miten siihen reagoitiin. Erityisesti tutkimuksen alaisena ovat kapinan vaikutukset irlantilaisten elämään, maineeseen ja myöhempään historiaan.