Utilization of GPS simulation as part of testing the tractor's guidance system - Liukkonen, Lauri (2023)
Reaaliaika simuloinnit ovat yhä merkittävämpi osa liikkuvien koneiden kehitystä. Reaaliaika simuloinnit mahdollistavat ohjelmiston testaamisen virtuaalisten prototyyppien avulla ja näin ollen tarve koneen todelliselle prototyypille siirtyy lähemmäksi kehitysprosessin loppua. Simuloinnit tarjoavat nopeaa ja luotettavaa palautetta ohjelmiston toimivuudesta ja ovat siksi relevantti lisäys liikkuvien koneiden kehitysprosessiin. Tutkielman tavoitteena oli löytää ratkaisuja tutkimuskysymykseen: miten GPS-simulaatio integroidaan osaksi traktorin Guidance-järjestelmän testausta? Vastauksia etsittiin kirjallisuuskatsauksen ja empiirisen tutkimuksen avulla. Kirjallisuuskatsaus tarjoaa tietoa tutkielmassa käytetyistä käsitteistä ja erilaisia ratkaisuja GPS-simulaatioihin. Empiirinen tutkimus toteutettiin design science research metodologia hyödyntäen, implementoimalla GPS-simulaatiomalli reaaliaika traktorisimulaattoriin. Tulokset esitellään vertailemalla GPS-simulaation vaikutuksia käyttäen kaavioita ja kuvioita. Kuvioihin ja kaavioihin tieto saatiin keräämällä reaaliaikasimulaation dataa. Tulokset tarjoavat yksinkertaisen tavan toteuttaa GPS-simulaatio osaksi traktorisimulaatiota. Kirjallisuuskatsauksen tuloksena listattiin erilaisia GPS-järjestelmälle tyypillisiä virhetilanteita. Esitetyssä GPS-simulaatiossa ei kuitenkaan huomioitu kaikkia yleisiä GPS-paikannusvirheitä, jotka on listattu tuloksissa. GPS-simulaatiota ei pystytty tämän tutkimuksen puitteissa yhdistämään Guidance-järjestelmään, joten simulaation toimivuutta tarkoitettuun käyttötarkoitukseen ei voitu vahvistaa. Seuraavassa tutkimuksessa tulisi ottaa huomioon kaikki GPS-järjestelmän tyypillisimmät virhetilanteet, jotta simulaatiosta saadaan mahdollisimman realistinen. GPS-simulaatiota on mahdollista myös verrata oikean GPS-vastaanottimen tarjoamaan dataan, ja varmistaa toimivuus tällä tavalla.