Investigating customer experiences of a public limited company brand in a B2B context : a case study of the EV charging industry - Jauhiainen, Sannimaija (2023)
Vahva yritysidentiteetti tarjoaa elementit, joiden avulla voidaan luoda ainutlaatuinen yritysbrändi sekä erottua jatkuvasti muuttuvassa kilpaillussa liiketoimintaympäristössä. Yritysidentiteetti on myös ratkaisevassa roolissa brändistrategian muotoilussa ja siihen vaikuttamisessa. Brändistrategia B2B-kontekstissa edellyttää toimialan dynamiikan syvällistä ymmärtämistä ja aktiivista yhteistyötä koko verkoston kanssa, jotta voidaan tuottaa arvoa kaikille verkoston toimijoille sekä edistää liiketoiminnan menestystä. Seuraavassa tutkimuksessa sukelletaan julkisen osakeyhtiön brändistrategiaan ja tarkastellaan tekijöitä, jotka voivat vahvistaa osakeyhtiön yritysbrändiä, markkina-asemaa ja asiakas- sekä sidosryhmäsuhteita B2B-kontekstissa. Kyseessä on julkinen osakeyhtiö, joka toimii kansainvälisellä sähköautojen latausalalla. Tutkimuksessa keskitytään osakeyhtiön yritysbrändin asemaan Italian markkinalla ja siihen, miten B2B asiakas ja kumppaniyritysten johtajien sekä omistajien kokemukset sopivat kyseessä olevan julkisen osakeyhtiön brändistrategiaan. Tietoja kerättiin sekä olemassa olevan akateemisen kirjallisuuden tarkastelulla että laadullisella tapaustutkimuksella, jossa tehtiin puolistrukturoidut haastattelut viiden Italian markkinalla sekä kansainvälisesti toimivien tärkeiden asiakas ja kumppaniyrityksen kanssa. Tutkimuksen tulokset korostavat yritysbrändin asemaa Italian markkinalla ja sitä, että aktiivinen yhteistyö verkosto toimijoiden kanssa sekä kehitysehdotuksien ja tulevien liiketoimintastrategioiden integrointi voivat vahvistaa markkina-asemaa Italiassa ja ohjata markkinoita kohti osakeyhtiön yritysvisiota. Tutkimus tarjoaa kyseessä olevalle julkiselle osakeyhtiölle avaimet menestykseen Italian dynaamisella ja kilpaillulla markkinalla kansainvälisellä sähköautojen latausalalla ja vahvistaa osakeyhtiön asiakas- ja sidosryhmäsuhteita sekä yritysbrändiä kansainvälisessä B2B-kontekstissa.