LoRa-pohjainen monihyppyverkko : case Meshtastic - Saarikko, Petteri (2023)
Esineiden internetin (IoT) taustalta löytyy paljon erityyppisiä protokollia, tiedonsiirtotekniikoita ja vähävirtaisia ratkaisuja, joita sovelletaan verrattain vähän muissa kuin telemetria eli mittaus- ja ohjaustarkoituksissa. IoT-teknologioiden avulla on mahdollista muodostaa viestintäpalveluita, joiden riippuvuus julkisesta infrastruktuurista kuten internetistä voidaan tarvittaessa poistaa kokonaan. Pro gradussa tarkastellaan LoRa-protokollaa ja sen ympärillä tehtyä monimuotoista tutkimusta. LoRa-protokolla tuottaa perustan Mehstastic sovelluskehikolle, joka mahdollistaa yhtäaikaisen tekstiviesti, GPS- ja telemetriatietojen välittämisen ilman julkisen tietoliikenneinfrastruktuurin palveluita. Meshtastic sovelluskehikon avulla muodostettiin esimerkkisovellus todentamaan tätä toimintaa.