Kukurbituriilien rakennekemia ja toiminta nanoreaktoreina ioniliikkuvuusmassaspektrometrialla tutkittuna - Peurala, Mira (2023)
Projektissa tutkittiin ioniliikkuvuusmassaspektrometrialla kukurbit[6]uriilia ja kukurbti[7]uriilia, niiden rakennetta ja toimimista isäntämolekyylinä erilaisissa komplekseissa. Mittauksissa käytettiin Agilent 6560 IM-Q-TOF and Synapt G5-S massaspektrometrejä. Komplekseissa vierasmolekyyleinä käytettiin useita alkalimetalleja, alkyyliamiineja sekä syklisiä amiineja. Amiinikomplekseille määritettiin molemmilla laitteilla törmäyspoikkipinta-alat ja selvitettiin olivatko kompleksit endo- vai eksokomplekseja. Myös kompleksien pilkkoutumista tutkittiin törmäysaktivoinnilla.