Tietojohtamisen kyvykkyys suomalaisten pörssiyhtiöiden vuosikertomuksissa - Koponen, Mikko (2023)
Tietotalouksien syntymisen myötä tieto on tiedostettu arvokkaaksi pääomaksi ja usein koko liiketoiminnan perustaksi. Tiedon tullessa liiketoiminnan keskiöön, sen tehokkaasta hallinnasta, hyödyntämisestä ja johtamisesta on tullut välttämättömyys yritysten kilpailu- ja suorituskyvyn takaamiseksi sekä laadukkaiden ja nopeiden päätösten tekemiseksi. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli tarkastella tietojohtamisen kyvykkyyttä, ja lisätä ymmärrystä sen merkittävyydestä organisaation tehokkuudelle. Tutkielma loi kokonaisvaltaisen kuvan ja uuden viitekehyksen tietojohtamisen kyvykkyydestä sekä osoitti, että tietojohtamisen kyvykkyys on elintärkeää organisaation tehokkuudelle, innovatiivisuudelle, kilpailuedulle ja tuottavuudelle. Tulosten mukaan tietojohtamisen kyvykkyyteen vaikuttavat organisaation kyky tehokkaasti luoda, hallita ja hyödyntää sekä eksplisiittistä että hiljaista tietoa, huomioimalla organisaation prosessit, ihmiset ja teknologiat. Tietojohtamisen kyvykkyyden katsottiin rakentuvan kahdesta organisaation kyvykkyydestä: tietoprosessin kyvykkyydestä ja tietoinfrastruktuurin kyvykkyydestä. Tietoprosessin kyvykkyyden havaittiin kuvastavan organisaation kykyä kasvattaa, hallita ja käyttää organisaation tietopääomaa, kun puolestaan tietoinfrastruktuurin kyvykkyyden nähtiin kuvaavan organisaation kykyä muodostaa tiedon hyödyntämistä tukevat organisaation teknologiat, rakenteet ja kulttuurin. Lisäksi tutkielmassa tarkasteltiin tiedon laajempaa merkitystä organisaation arvon luonnin ja päätöksenteon näkökulmasta sekä havaittiin tietojohtamisen kyvykkyyden vaikuttavan dynaamisten kyvykkyyksien kautta organisaation tehokkuuteen. Tutkielman empiirinen osio toteutettiin kvalitatiivisena ja deduktiivisena sisällönanalyysinä. Tutkielman empiirisessä osiossa neljän suomalaisen pörssiyhtiön vuoden 2022 vuosikertomuksia peilattiin tietojohtamisen kyvykkyyteen. Analyysissä todettiin, että tietojohtamisen kyvykkyyttä ei kyseisissä yhtiöissä ollut suoraan eikä sen koko laajuudessa huomioitu, mutta vuosikertomuksista oli johdettavissa holistinen kokonaiskuva tietojohtamisen kyvykkyydestä. Lisäksi tietoprosessin ja tietoinfrastruktuurin kyvykkyyden välillä havaittiin epäsuhde, jossa tiedon hankkimisen, hallinnoinnin, suojaamisen ja käyttäjille tarjoamisen prosessit nähtiin yhtiöissä merkityksellisinä, mutta prosesseja tukevat ja vahvistavat infrastruktuurit jäivät vähemmälle huomiolle.