“For how long will teachers endure?” : representations of teachers in newspaper headlines preand mid-pandemic - Kousa, Juha-Pekka (2023)
Opettajat ovat ammattikuntana ryhmä, josta jokaisella on jonkinlaisia kokemuksia. Näiden kokemusten perusteella ihmiset luovat käsityksen siitä, millaisia opettajat ovat. Myös medialla on oma roolinsa eri ihmisryhmien, myös opettajien esittämisessä ja representaatiossa. Media sekä luo representaatioita että heijastelee yhteiskunnan arvoja ja niiden muutoksia. Opettajat ovatkin yhteiskunnallisesti merkittävä ammattikunta koulutusasemansa takia, mutta myös siksi, että jokaisella on tai on ollut henkilökohtaisia kokemuksia opettajista.