Automaattinen tekstien lyhentäminen chatboteille - Koskela, Markus (2023)
Nykyisin ihmiset eivät lyhyiden viestien kulttuurin aikana jaksa usein lukea pitkiä tekstikokonaisuuksia kokonaan. Tekstin lyhentämiseen liittyvät menetelmät auttavat ihmisiä löytämään parhaimmillaan olennaisen tiedon nopeasti. Chatbotit ovat toimineet Covid-19-pandemian aikana tiedonjakajina ja antaneet emotionaalista tukea. Ne voivat toimia myös muun muassa asiakaspalvelijoina. Käyttäjäkokemuksen nimissä chatbotin tulosteen tulisi olla napakka ja informatiivinen. Automaattisten yhteenvetojen arvioinnissa abstrahoiduille yhteenvedoille on suositeltavaa tarkistaa, kuinka automaattisesti mitataan niiden laatua.