"Tytöttelyä pomolta ja huorittelua oppilailta" : sukupuoli ja tasa-arvo opetusalalla ja sen johtamisessa - Ylipiessa, Aino (2023)
Tutkimus tarkastelee tasa-arvolain toteutumista kouluissa työpaikkana, sekä opettajien ja rehtoreiden kuvauksia sukupuolen merkityksestä opetusalalla työskennellessä sekä alaa johdettaessa. Opetusalalla työskentelee naisenemmistö, mutta johtotehtäviin heistä nousee hyvin harva verrattuna mieskollegoihin. Tässä tutkimuksessa pyritään selvittämään myös mahdollisia urakehityksen esteitä.