Millainen on hyvä opettaja-oppilassuhde? - Uski, Saila (2023)
Tämän tutkielman tarkoituksena on tarkastella hyvän opettaja-oppilassuhteen piirteitä opettajien ja oppilaiden näkökulmasta. Tavoitteena on myös selvittää, mitä vaikutuksia hyvällä opettaja-oppilassuhteella on, ja mitä haasteita opettaja-oppilassuhteen rakentumisessa esiintyy. Aihe on tärkeä, koska opettaja-oppilassuhde vaikuttaa oppilaan hyvinvointiin, koulumenestykseen sekä sosiaalisiin taitoihin.