9. -luokkalaisten ruokailutottumusten yhteys painoryhmittäin kehonkuvaan ; WHO-Koululaistutkimuksen tuloksia vuodelta 2018 - Rekola, Raakel (2023)
Nuoruudessa kehoon liittyvät huolet ovat yleisiä. Kehonkuva on yhteydessä nuorten terveyteen ja hyvinvointiin. Kehotyytymättömyys saattaa esimerkiksi lisätä nuorten masennusoireilua ja monenlaista riskikäyttäytymistä. Lisäksi kehonkuva on tärkeä tekijä ruokailutottumusten muodostumisen ja syömishäiriöiden kehittymisen kannalta. Ruokailutottumusten ja kehonkuvan yhteys on kuitenkin riittämättömästi tutkittu aihe. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten nuorten ruokailutottumusten yhteyttä kehonkuvaan painoryhmittäin.