Nuorten kulttuurinen osallisuus : tapaus Katutaidetemppeli Jyväskylässä - Rakkola, Ilona (2023)
Osallisuuden kokeminen on nuoren kehityksen, syrjäytymisen ehkäisemisen ja identiteetin rakentumisen kannalta tärkeää, ja taidelähtöisten menetelmien tavoitteena on auttaa löytämään keinoja vaikuttamiseen ja luontaiseen itseilmaisuun sekä vahvistaa nuoren itsetuntoa. Suomessa kulttuuriin osallistuminen katsotaan sivistykselliseksi oikeudeksi, joka on turvattu lailla ja sitä edistetään erilaisten hankkeiden avulla. Tutkielman kohteena on Jyväskylässä toteutettu Katutaidetemppeli-projekti, joka on osa Keski-Suomen maakunnan Nuoret ja osallisuus kulttuuritoiminnassa -hanketta.