Ohjelmistoautomaatio terveydenhuollossa : systemaattinen kirjallisuuskartoitus - Torkkola, Eero (2023)
Ohjelmistoautomaation tärkeys kasvaa koko ajan yhteiskunnassamme. Tietojärjestelmät ovat kehittyneet ja niissä liikkuvan datan määrä vain kasvaa. Kasvavan datan määrän vuoksi, uusissa järjestelmäratkaisuissa on pyrittävä vähentämään manuaalista työtä. Terveydenhuollossa ohjelmistojen turvallisuus on isossa roolissa ja siksi ohjelmistojen kehittäminen ajan tasalle on kriittistä. Tämän tutkielman tarkoitus on tutkia ohjelmistoautomaatiota terveydenhuollossa. Tutkielma on toteutettu systemaattisena kirjallisuuskartoituksena. Tutkielmassa perehdytään tarkemmin, millaisia tutkimuksia ohjelmistoautomaatiosta on tehty terveydenhuollon parissa. Tutkielman tarkoitus on lisätä ymmärrystä, kuinka paljon tutkimuksia on ohjelmistoautomaatiosta tehty terveydenhuollossa. Tutkimustuloksista voidaan huomata, että tutkimuksia on tehty paljon sekä empiirisesti ja teoreettisesti. Tutkimukset liittyvät erilaisiin järjestelmiin ja ohjelmistoihin. Tutkielmassa avataan lyhyesti kaikki teoreettiset tutkimukset ja empiiriset tutkimukset. Lisäksi tutkielmassa pohditaan mahdollisia jatkotutkimus mahdollisuuksia aiheeseen liittyen.