Design an online learnin session for training program users - Tanhua, Kati (2023)
Koronapandemian iskiessä monet organisaatiot pakotettiin opettelemaan etätyötapoja myös työvoiman kouluttamiseen ja erityisesti erilaisten järjestelmien käyttöönottamiseen. Monet organisaatiot myös huomasivat kuinka kustannustehokasta hyvien etäkoulutusten järjestäminen voi olla. Tässä tutkimuksessa on tutkittu asiakkaan eli oppijan näkökulmasta mitkä ovat parhaat etäkoulutusten parhaat ominaisuudet oppimisen ja tehokkuuden kannalta. Tämä auttaa jatkossa etäkoulutuksia tarjoavia organisaatioita suunnitteleman mahdollisimman tehokkaita koulutuksia. Tutkimuskysymyksinä tutkimuksessa on ensinnäkin, että mitkä ovat verkko-oppimisen hyödyt ja haitat asiakkaan näkökulmasta sekä että mikä on digitaalisen oppimisen tapojen tulevaisuuden potentiaali pandemian väistyessä? Tutkimus tehtiin semistrukturoituina haastatteluina, joiden kysymykset pohjasivat aiemmin alan kirjallisuudessa esitettyihin ominaisuuksiin verkko-oppimisesta. Tutkimus tehtiin yhteistyönä yrityksen kanssa, joka tarjoaa osana omaa liiketoimintaansa verkkokoulutuksia ja heidän asiakkaansa toimivat tutkimuksessa haastateltavina. Tutkimuksessa selvisi, että haastateltavat arvostavat erityisesti etäkoulutuksissa niiden tehokkuutta, kun tiedossa on mitä käydään läpi ja aikaa ei tarvitse käyttää paikalle menoon. He kokivat muun muassa myös, että etäkoulutuksiin liittyy vähemmän häiriötekijöitä. Toisaalta taas moni koki vuorovaikuttamisen ohjaajan ja muiden osallistujien kanssa hankalammaksi etänä kuin paikan päällä. Haastatteluista selvisi myös, että haastateltavat eivät haluaisi enää palata pelkästään lähikoulutuksiin vaan mieluisin koulutusmalli olisi hybridimalli, jossa on mukana sekä etä- että lähikoulutuksia.