Pakolaisena Suomessa : kotoutumisen haasteet ja niiden yhteydet kotoutumisen eri ulottuvuuksiin - Penttilä, Pasi (2023)
Kandidaatintutkielmani tutkii pakolaisten kohtaamia haasteita Suomeen kotoutumisessa ja kuinka ne yhdistyvät kotoutumisen eri ulottuvuuksiin. Kotoutuminen viittaa useisiin eri prosesseihin, joiden kautta maahanmuuttaja sopeutuu uuteen yhteiskuntaan ja löytää oman paikkansa siitä. Kotoutumisen eri osa-alueiden erittelyssä ja määrittelyssä käytin Friedrich Heckmannin mallia kotoutumisen neljästä ulottuvuudesta: rakenteellinen, kulttuurinen, vuorovaikutuksellinen ja identifioiva kotoutuminen.