Kuinka rakentaa valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön? : Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen täydennysrakentamisprosessin arvojen muutokset vuosien 2013-2022 välillä - Kratochvil, Joachim (2023)
Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäki on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, jonka alueella on vahvoja tunnustettuja arvoja. Tutkin ja vertailen Seminaarinmäen kolmea täydennysrakentamissuunnitelmaa vuosien 2013-2022 väliseltä ajalta ja suunnitelmissa ilmeneviä arvoja. Aineisto koostuu Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnalle laadittujen kokousesittelyteksteistä sekä kaavakartoista. Nämä tulkittavat tekstit ja kartat edustavat tyypillistä päättäjälle annettua tietoa, joiden perusteella päätöksiä tehdään. Käyn tutkielmassani läpi, millaisia arvoja alue pitää sisällään ja kuinka eri kaavaversiot korostavat eri arvoja sekä miten kaavasuunnitelmien arvoja voi vertailla ja tulkita toisiinsa.