"Mäkin liikun kaikkialla” : varhaiskasvatusikäisten lasten kokemuksia fyysisestä aktiivisuudesta päiväkotiympäristöissä - Nissinen, Veera; Rytkönen, Ella-Maiju (2023)
Varhaiskasvatusikäisten lasten fyysinen passiivisuus on lisääntynyt viime aikoina muun muassa teknologian kehityksen seurauksena. Koska lapset viettävät entistä enemmän aikaa älylaitteiden parissa, ovat liikkumista tutkineet tutkijat olleet huolissaan fyysisen aktiivisuuden vähentymisestä. Näin ollen onkin ensiarvoisen tärkeää selvittää niitä keinoja ja tekijöitä, jotka kannustavat lapsia liikkumaan. Erityisen arvokasta on selvittää juuri lasten kokemuksia aiheesta, sillä aiempi tutkimus on painottunut pitkälti aikuisten näkökulmaan. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää varhaiskasvatusikäisten lasten kokemuksia fyysisestä aktiivisuudesta.