Poikkeava, arvoton ja ei-toivottu : huono-osaisuus, luokka ja kapitalismin kritiikki Silja Liukkosen romaanissa Vippi-ihmisiä - Kulmala, Elina (2023)
Käsillä olevassa tutkielmassa Poikkeava, arvoton ja ei-toivottu: huono-osaisuus, luokka ja kapitalismin kritiikki Silja Liukkosen romaanissa Vippi-ihmisiä käsitellään Silja Liukkosen romaania Vippi-ihmisiä (2021) huono-osaisuuden käsitteen kautta. Tutkielmassa tarkastellaan huono-osaisuutta osana yhteiskunnallista luokan sekä uusliberalistisen kapitalismin kritiikin tutkimuksellista viitekehystä. Huono-osaisuus linkittyy kirjallisuudentutkimuksellisessa kontekstissa osaksi työväenkirjallisuutta sekä yhteiskuntaotteista kirjallisuutta. Samalla huono-osaisuus, sen sisältämät aihealueet ja rinnakkaistermit yhdistyvät taiteen- sekä kirjallisuudenperiodeihin kuten dekadenssiin, realismiin ja naturalismiin.