Kalajoen 2021 metsäpalon mallintaminen stokastisella soluautomaatilla - Vanas, Linus (2023)
Maastopalojen aiheuttamien vahinkojen minimoimiseksi rajallinen sammutusresurssi täytyy kohdistaa oikein. Tässä tutkielmassa tuotettiin metsäpalojen leviämistä ennustava stokastinen soluautomaattimalli, joka hyödyntää suomalaista avointa dataa. Mallilla simuloitiin Kalajoen 2021 metsäpalon kulkua kohtuullisin tuloksin. Mallilla on potentiaalia paremman, suomalaista avointa dataa hyödyntävän, maastopalomallin kehityksen lähtökohdaksi.