Kulttuurisen kestävyyden määritelmiä - Ihto, Hannele (2023)
Tutkielmassa tarkastellaan kulttuurisen kestävyyden ilmiötä kirjallisuusnäytteen avulla, joka on koottu kulttuuriin, kestävyyteen ja kestävään kehitykseen keskittyvän kirjallisuuden pohjalta. Kirjallisuudesta ensin etsittiin viitteitä ja määritelmiä kestävyyden, kestävän kehityksen ja kulttuurin termeille, minkä jälkeen tarkasteltiin, miten kulttuurinen kestävyys on valitussa kirjallisuudessa määritelty. Tutkielmassa tutkittiin myös kulttuuriperinnön teeman näkyvyyttä kirjallisuudessa, koska teema ilmeni tärkeänä osana valittua kirjallisuutta ja aihetta.