Kestävyyskunnon yhteys oppimiseen lapsilla ja nuorilla - Niskanen, Jenna (2023)
Tämän kirjallisuuskatsauksen tavoitteena oli selvittää kestävyyskunnon yhteyttä oppimiseen peruskouluikäisillä lapsilla ja nuorilla. Viime vuosina peruskoululaisten kestävyyskunto on laskenut, fyysisen aktiivisuuden määrä on vähentynyt sekä oppimistulokset ovat heikentyneet. Kaikilla keinoilla, joilla näihin voidaan vaikuttaa, on mahdollisuus parantaa lasten ja nuorten hyvinvointia ja terveyttä. Kognitiivisista toiminnoista oppiminen on yksi keskeinen tekijä peruskouluikäisten kasvun ja kehityksen sekä heidän tulevaisuutensa kannalta.