”There are more endings, more possibilities. I can feel it.” : kirja- ja pelielementit multilineaarisuuden rakentajina narratiivisessa seikkailupelissä Beacon Pines - Viitasalo, Katja (2023)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastelen multilineaarisuutta Beacon Pines -videopelissä, joka on syksyllä 2022 julkaistu narratiivinen seikkailupeli. Tarkastelen lisäksi sitä, miten satukirjan sivuille upotettu videopeli hyödyntää siinä yhdistyviä kirja- ja pelielementtejä multilineaarisuuden rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Tutkielmassani huomio kiinnittyy multilineaarisuuden suhteen siis erityisesti pelin rakenteeseen tekstinä sekä kerronnan keinoihin.