Grafiikkaprosessorien käyttö digitaalisen musiikintuotannon tukena - Liikka, Niko (2023)
Tämä kandidaatintutkielma on kirjallisuuskatsaus, jonka tarkoituksena on tarkastella ja arvioida graafiikkaprosessorien käyttömahdollisuuksia osana nykyaikaista digitaalista musiikkituotantoa, sekä koota yhteen aiheeseen liittyviä tieteellisiä julkaisuja. Tätä tutkimusta varten tarkasteltujen julkaisujen mukaan grafiikkaprosessorin käyttö äänenkäsittelyyn liittyvien prosessien laskennassa voi johtaa laskentanopeuksien moninkertaistumiseen. Tutkimuksen ja artikkelien ulkopuolella konkreettisia esimerkkejä grafiikkaprosessorien käytöstä musiikin tuotannon apuna on kuitenkin vain vähän.